söndag 21 april 2013

Framtidens Sportfiskare | Evelina Uimonen

Evelina Uimonen har på MYCKET kort tid kommit igång med fisket. Evelina är 19 och har en mycket ljus framtid inom sportfiskevärlden. Första gången hon var och fiskade Gädda så fick hon en på 8.2 kilo. Hur bra är inte det då!? Det kommer mer. Första gången hon pimplade Abborre så fick hon en på 1.1 kilo och FÖRSTA gången hon flugfiskade efter havsöring så får hon en på 2.4 kilo.

 

 
Tur eller skicklighet?
 
"Tur" har ALLA sportfiskare ibland. Men mycket av den skickligheten som hon redan har, den har hon fått av sin pojkvän, Niklas Persson. Niklas är en grymt duktig sportfiske ifrån Ljusne, INGET snack om saken. PB på Lax ligger strax över 20 kilo och Havsöring strax över 7 kilo.

 
 
Sedan i höstas så har Evelina levererat sådana fiskar som faktiskt många bara drömmer om att fånga. Fisket efter Havsöring kom igång på riktigt hösten 2012 när "LjusneGänget" levererade MASSVIS med fisk, både Havsöring och Lax i alla möjliga vikter.
 

 
Evelina fiskar även mycket på vintern. Det som började med att pimpla lite lake har nu gått över till blodigt allvar. Riktigt fina Regnbågar lyckades hon fånga under vintern 2012 / 2013.

 
 
Evelina går just nu sista året på "Bessemergymnasiet" Hotell och Restaurang, vad kommer att hända efter det? Kommer hon att fortsätta och gå "All In" för fisket? Jag vet, att om hon gör det... Då kommer hon att bli Ljusnes egna "Fiske Drottning" i framtiden. Har man intresserat som Evelina har och som många andra ungdomar också  har, då ska man satsa och göra det som känns rätt.
 
- Den känslan som man får när det drar till i spöt efter ett fint utlägg med det nyinhandlade spöt från Sportfiskemässan, då stiger pulsen till MAX.
 
Och just "Stiger" gör Evelina i fiskevärlden för varje dag som går med raska kliv mot fiskeliten. Även om det är långt kvar dit, så ska man inte ge upp. För någon gång i framtiden, kanske inte idag, i morgon eller nästa vecka. Men om något år, då kanske vi får se Evelina i något TV sammanhang?
 
 
 
 
Jag vill lära mig så mycket som möjligt och bli riktigt bra på att flugfiska, säger Evelina Uimonen samtidigt som hon står och svingar sitt spö i tro om att det ska strax sitta en Nystigen Havsöring i ändan!  
 
 
 
 
 

 

 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar