torsdag 24 maj 2012

EU Vill Stoppa Odlingen Utav Lax!

Som många vet så har det tagits upp i EU att man vill stoppa all odling utav Lax i Östersjön. Dom sista månaderna har det varit ett hemskt snack om vad som kommer att hända om man MÅSTE sluta producera odlad Lax. Behöver man ens tänka på det? Fisket kommer att dö ut, så enkelt är det. Det förstår vem som helst om man tänker till lite, utav alla Laxar som fångas i Ljusne per år så är INTE många vilda. Säger vi att det fångas 300 Laxar i Ljusne per år, så kanske MAX 30 är vild? Eller?

Öringen då? Det talas det inget om, undrar hur det blir med den? Ska Öringen också sluta att odlas? Hmm... Om det ska slutas att odla Lax så MÅSTE Öringen få fortsätta att produceras. För annars är det som att dra upp helvetet på jorden. Utan fisk, så blir det ingen turism för fem öre!

Jag tillbringar många många timmar vid älven per dag, nästan varje dag så träffar man nytt folk som är bortifrån som kommer hit för att fiska. Dom tycker det är ett jätte trevligt ställe, alltså Ljusne.

Många från tyskland, skottland, Norge, Danmark, härom dagen så träffade jag även några ifrån Spanien och Island. Så ni ser, kommer folk från alla håll och kanter.

Jag menar, även från Island!? Där det är otroligt grymt fiske, så dom dras hit ändå. Men nu var det lite otur att dom kom nu när det är trögt fiske... Men kul att träffa folk ändå!

Så om fisket förstörs, så kommer Ljusne att förstöras.

Jag personligen tycker att man ska införa en ny regel. Alla Laxar och Havsöringar som inte är klippt, alltså dom som har fettfena. Dom borde få friheten åter. Då räddar man alla fall dom (vilda).

MVH ANDREAS "RIKTIGA" STENInga kommentarer:

Skicka en kommentar