söndag 9 september 2012

Poliser, Vapen och Regnbågar!

Idag så skulle jag, Tjus, Victor, Emil och Thomas åka till "Flugfiskeklubbens" egna tjärn för att fiska lite Regnbåge. Thomas, Emil och Victor i en bil. Thomas hämtade upp dom runt 11.30. Tjus kom hem till mig strax efter 11 för att åka mot Agntjärn. När vi precis hade passerat södra infarten mot Ljusne från E4an så vart vi lite chockade av vad vi fick se vid vägkanterna.
 
På den vänstra sidan står det en dam i 50 års åldern och på den högra sidan så står det en dam i 40 års åldern. De är väl inget speciellt med det? Men nu var det så här. Att hon på högra sidan stod med ett stort gevär hängades över vänster axeln. När vi är jämnsides med dom så tvär stannar tjus och jag får veva ned rutan, han frågar vad fan hon håller på med? Kan ju inte stå med vapen sådär, och hon var INTE jägare. För vi var nu vid Tjus "Jakt" marker. Hon säger att det bara är ett "Luft" gevär och att hon ska gå och lägga undan det. Tjus säger att hon skall göra det DIREKT.
När vi åker därifrån så tar Tjus upp mobilen och ringer sin jaktledare för att berätta vad som hade hänt. Efter ett kort samtal så bestämmer dom att "Vi" ska ringa polisen.

Efter att Tjus har ringt och förklarat hela sitvationen om damen med vapnet så skickar dom upp en bil med två personer för att kolla upp om det var ett riktigt eller INTE.
 
Nästan framme vid guldgruvan så ringer Tjus telefon, en konstapel som hette ***** ringer och frågar vart exakt vi hade sett dom. Efter att ha förklarat allt så säger han att vi kanske får åka in till Söderhamn och vittna innan det är klart.
 
När vi ÄNTLIGEN är framme vid Agntjärn och satt ihop spöna och skulle PRECIS börja att bedriva fisket så ringer den jäkla telefonen IGEN. ****** ringer och säger att vi måste komma tillbaka på en gång för att vittna. Fort som satan in i bilen, gasen i bott!
 
Långt där framme ser vi polisbilen står och med en annan bil bredvid. Vi kliver ut och han tar oss till personerna. Väl framme så står det fyra personer, troligt vis en familj. Mamma, Pappa och två flickor. Men vi såg direkt att det INTE var någon av dom. Poliserna skulle precis genom föra en husransakan när vi anlände. Tur dom inte gjorde det, eftersom det var fel personer.
 
Vi går med dom ett par hundra meter efter vägen för att kolla om vi ser någon. Helt plötsligt säger Tjus att där står hon ju! Polisen går upp till henne och tar med henne ner för att prata lite. Hon fortsätter att säga att det är ett luftgevär och att hon skall visa konstapeln vapnet. Dom går upp till bilen hennes och tar fram vapnet för att visa. Efter att dom har stått där och pratat ett tag så kommer ****** tillbaka till oss.
 
- Det där var ju INGET luftgevär det där eller!
Men hon hade licens på det, när han frågade vad hon gjorde med vapnet vid vägen så säger hon att det var några "Norrlänningar" där som hon jagade bort och viftade mot dom med geväret. Jaha tänkte vi?
Hon fick en varning och sedan var det inget mer med det!
 
Poliserna tackade för att vi hade ringt och hjälpt till. Efter en promenad tillbaka till bilen så var vi ÄNTLIGEN på väg till Agntjärn för att få fiska! Framme så har Emil redan dragit en runt kilot. Han drog fyra stycken sammanlagt under dagen GRATTIS!:)
 
Thomas Larsson drog två stycken och även dagens största med en vikt på 1.5-1.6 kilo! GRATTIS!:D 
Även Tjus drog en Regnbåge idag på ca 1kilo!
STORT GRATTIS!:D
 
 
Fika och göttans!;)
 

 
 Första gången jag åt "Kol-Bullar" gött som fan!:)

 
Tack för en trevlig dag killar!
Hemma runt 18.00 och raka spåret till Älven där Niklas och Evelina stod och nötte! Niklas hade fått sex stycken, tre Laxar och tre Havsöringar. Grattis!:)
Evelina tappade en precis när jag kom ner som drog av tafsen och hela skiten -.-
Sedan vart hon så sur så hon drog till mig med håven rätt i pannbenet ;))))
 
Victor drillar en Lax runt 8 kilo som satt i stjärten :(
 
 
Nu är det ca 13 grader i vattnet! Det börjar att hända saker, Havsöringen är SNART HÄR!:)
HARE GÖTT!:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 


1 kommentar: