tisdag 23 oktober 2012

Havsöring | Nytt PB På Enhands!

I morse vaknade jag med den där känslan ni vet när man känner på sig att allt är så jävla bra! Man är glad och positiv! Man känner på sig att idag så kommer något bra att hända. Så rätt jag hade!
Runt 11.00 tiden så begav jag mig ner mot älven för att prova dagens lycka! Det första jag såg var en lucka från kraftverket som var öppen på max! Detta kommer bli vart då min första känsla. Klev av moppen och satt ihop spöt och rullen. När allt var klart så vadade jag ut mot "Kistan" för att prova lyckan!

Där är det ENDAST fiske utåt som gäller om det är folk på insidan så man inte stör dom, men så trevlig som Anders Woxström var så fick jag prova något kast innåt om jag villa.
 
PANG!!!!!!!!!!!  Känner ett enormt sug i grejorna! När jag glimtar firren i början så tror jag att det är en 2.5-3 kilos Havsöring. Men efter tiden så vart den bara större och större och blankare och blankare. Efter ett tag skrek jag till Anders " FAN VILKEN FIRRE"
 
Efter att ha drillat firren i någon minut så kommer jag på att håven ligger utom räckhåll! Då kom det så enormt mycket med svordomar så man får ju skämmas och bättre vart det INTE efter att ha missat att "HandTaila" firren ett par gånger. Tafsen lindade sig runt armen, allt bara gick tokigt! Men till slut så hade jag tagit ett stabilt grepp runt stjärtfenan! DÄR VAR DEN!:D
 
Sa direkt till Anders att det är en 5 kilos Havsöring! Fort upp på kisten och lägger firren i håven och säkrar den med ett rep runt stjärtfenan. Sedan började den enormt långa turen "Kändes det som" in mot land. Ramlade två gånger gjorde jag också och höll på att tappa fisken, men just nu gick ALLT min väg! Den var kvar och när jag ÄNTLIGEN kom in till land och kunde väga den så fick jag en vikt på prick 5 kilo!
SÅ JÄVLA SJUKT NÖJD!:D Nytt PB på Enhands!:D
 
 
Mot kvällningen så hade jag fått fem Havsöringar och åtta Laxar, sjukt nöjd med dagens resultat!
 
 
Av 13 fiskar så fick 12 simma tillbaka.
HARE GÖTT!:D
 


3 kommentarer:

 1. Grattis Andreas...........sjukt kul å bra historia.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Magnus! Hoppas du kommer ner nån dag så vi kan fiska tillsammans!:)

   Radera
 2. God story Andy, kul att läsa dina inlägg och alltid kul med ett PB! Gör din grej - för det gör du bra! Fridens Liljor och hälsningar från Ribatex Crew

  SvaraRadera