söndag 13 maj 2012

Gädda | Nytt PB!

Idag hade jag och Pappa planerat att åka ut på Marmen för att prova efter lite Gös. Janne Goode var ute för ca en veckan sedan och hade en riktigt bra fiske. Så vi tänkte att vi måste försöka, när vi kom fram till Marmen och hade lagt i båten så kommer precis Janne dit. Han, Thomas, och Tony ska ut för att prova lyckan!

Framme vid första grundet så var det trögt. Lite senare så dök Janne och co upp. Janne tog direkt en som var runt 55 cm.

Pang! Sa det och då kom det upp en runt 50 cm för mig, denna fick friheten åter.Efter att ha prova runt lite här och där, så kunde både vi och Janne konstatera att det var väldigt trögt.

Jag och Pappa fick fyra stycken sammanlagt, utav dom fick jag tre. Alla höll måttet.
Janne och co fick tre stycken som höll måttet och några mindre.Tony fick dagens största Gös med en vikt på 3.1 kilo! Grattis!:D


Vi var nöjd med dagen så när jag och Pappa hade packat ihop, och jag skulle veva upp jiggen för att åka hemmåt! Då hände det! Det tog tvärstopp när jag vevade och sedan skrek rullen!

Både jag och Pappa sa direkt att det här måste vara en Gädda. Vi var orolig att den skulle dra utav linan som bara är 0.10mm.

Den vart bara tyngre och tyngre med tiden! Efter en drillning på bra många minuter, så kommer den upp till ytan! Direkt så såg man att detta är en stor Gädda!

In i håven och vägde den med en Super Samson så fick vi vikten 9100 Gram, 111cm lång!
Jag kan inte beskriva hur glad jag vart! Jag har varit ute efter en stod Gädda nu bra länge, och den satt så jävla gött!:)Självklart så fick den friheten åter! Grymt glad och nöjd måste jag få säga!:) Hare gött alla!:D


6 kommentarer:

 1. försök låt bli att använda lip-grippen stor risk att skada gäddan med den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste få säga att du har nog inte tänkt igenom frågan riktigt va? Lip-Grippen är gjord för att INTE skada gäddan. Det är nog mycket värre att hålla på och stoppa in handen i munnen på den, då kan den däremot skadas!

   Radera
 2. Vad är det för jävla skitsnack , anonym !!! Man kanske ska köra krokfritt med ? Klart som fan att inte gäddan skadas av lip-grippen ! Det var en av dom dummaste kommentarer jag hört ! Troligtvis helt okunnig eller avundsjuk ! Peter//LJUSNE JPM

  SvaraRadera
 3. Använder ni lip grippen på rätt sätt så är det ingen fara! Lyfta inte fisken rakt upp. Ta ett bra tag med lip grippen i munnen sen tar ni den andra handen under buken så skadar inte fisken sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste fråga en sak, kollar du verkligen på samma bilder som jag? Ser du inte handen under buken? Ser du inte att jag håller upp den med en andra hand?

   Sedan så SKADAS DEN INTE! För sjuhundrade gången, Lip-Grippen är gjord för att INTE skada gäddan!

   Slut diskuterat.

   Radera
 4. Haha ! Är du någon slags instruktionsbok anonym ? Tror du det är första gången vi fiskar ? Lägg ner ! Och därmed är denna diskussion slut för min del . Ska ut och träna med "grippen" nu :) Peter//LJUSNE JPM

  SvaraRadera