lördag 12 maj 2012

Nya Marker | Nappar, Nappar och Hund till Attack.

Idag har jag provat lite nya marker!  Jag drog mig ut mot Vallvik för att prova lyckan! Jag valde nog rätt beslut att åka dit! Jag hörde att det hade kommit upp två stycken där tidigare på 1.1 och 1.2 kilo.
Det var faktiskt Kjell Landgren som tyckte att vi skulle åka dit och prova något kast, det dröjde inte länge innan det small på för mig. Men det lossnade ganska snabbt:( Bara något kast efter så hände samma sak igen...

Tredje kastet så sög det i igen! Då kom denna lilla blanking på 35 cm upp , som var alldeles nystigen, den fick självklart simma tillbaka.


Innan kvällen var slut så hade jag fått en och tappat hela sex stycken! Största kanske låg runt 1 kilo. Men nu är det bevis på att det finns Nystigen fisk. Bara att man måste låååångt ut för att kunna få dom. Storleken varierar, men vi såg också större fisk runt 3 kilo. Så det är bara att prova lite, så kommer dom att hugga till slut.

Sedan vill jag ta upp två saker som jag vart irriterad på!

I morse så var det en person (Inga namn) som stod vid Goudes och fick på en fin jävla Havsöring runt 2.5 - 3 kilo. Det stod en kille bredvid och kollade på men vägrade hjälpa till, fast han hade en håv. Här i Ljusne, här hjälper man varandra punkt slut.
Kan man inte hjälpa till och håva pga av avundsjuka, så ska man inte fiska här. Så enkelt är det.

Sedan den andra saken så har det ännu en gång skett  att en hund har huggit en människa som fiskar. Denna gången var det en Rottweiler som stod för skadan. Hunden hade tydligen suttit i koppel, men ändå kommit åt och huggit honom i benet när han skulle gå och ta sitt spö i spöhållaren.

Nu tänker jag vara helt ärlig, hundar hör INTE hemma vid älven. Dom kan man lämna hemma eller i bilen med ruta nere. Dom behöver inte vara vid vindskydden eller springa lösa.

Har man dom i koppel så behöver man inte sätta dom vid något utav borderna eller vindskydderna, dom kan få sitta vid något träd eller något liknande.

MVH Andreas "Riktiga" Sten.

2 kommentarer:

  1. Tjena sten! bra att du tog upp det där med hunden. dom ska INTE vara runt fiske platserna så enkelt är det. Måste dock ge lite ris med. för en tid sedan var det du som skrev att du tyckte det var konstigt/dumt att man inte avslöjade sina fiske platser, att hade man en blogg och skrev om sitt fiske. visade upp sina fångster så borde man skriva vart man varit. ser nu att du suddar bakgrunden på dina bilder........

    SvaraRadera
  2. Om du såg att jag "suddar" mina bakgrunder, så hoppas jag att du såg att jag skrev vart jag fick den också?

    SvaraRadera