onsdag 25 juli 2012

Film

Helt sinnessjukt...


HARE GÖTT!:D


5 kommentarer:

 1. Coolt att se så mycket fisk. men samtidigt blir man ju lite ledsen när man tänker vilken nytta all denna fisk skulle göra längre upp i älven om den fick leka.... men men drömmen lever ju ännu så:)

  SvaraRadera
 2. Japp, alla vill vi ha så kallade "Vägar" förbi kraftverken. Men om man börjar att fundera så skulle det inte komma upp nå mer lax, (Vad jag tror) men det är sådant som ingen vet nu när det är betong klumpar i vägen...

  SvaraRadera
 3. Vet inte vad du menar med "komma upp mer lax"..
  Upp i älven? Upp i håven?
  Fiskvägar fungerar, finns många exempel på det och många studier gjorda som talar om det.
  Det finns även en studie gjord av Umeå universitet som specifikt handlar om ljusnan och fiskvägar som talar om
  potentiell laxuppgång, potentiella lekområden och förväntad naturlig laxsmoltproduktion, så det är bara att läsa på så slipper du tro ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Forts.
   Om man ska spekulera i hur fisket påverkas så kommer det med all säkerhet fångas färre laxar i ljusnan än det gör i dag då det tar kan ta tid innan en livskraftig laxtam etablerat sig så pass att den tål att diskad efter.
   Men det är en så mycket större fråga än sportfiske. Biologisk mångfald i en fullständigt våldtagen älv är något jag hoppas att jag får uppleva och jag lämnar gärna flugspöt hemma om ett hållbart fiske inte kan bedrivas den dagen laxen fått komma hem.
   ha det gött! Godnatt.

   Radera
 4. Ber om ursäkt för att min mobil byter ut mina ord...

  SvaraRadera