söndag 6 januari 2013

Johan "Fina Fisken" Ruhe Del 1!

"Fina Fisken" är en ny Sportfiskeserie på TV som verkligen har satt ned foten, redan på första säsongen så har dom slagit nya tittarsiffror! Här är Del 1 med programledaren Johan Ruhe!

 
 
1. Vart är du född?På en ön ö i indiska oceanen som heter Sri Lanka

2. Vart bor du?
Stockholm/Ingarö

3. Har du några syskon?

En syster

4. Hur är du som person?
Extrem

5. Vart är du uppväxt?

 10 månader på Sri Lanka, 6,5 år i Husqvarna 12 år i en förort till Karlstad som heter Kil. 12 år i Stockholm. Jag har inte uppvuxen färdigt än ;) och jag är 31år.

6. Vart din uppväxt svår eller lätt?
Rätt lätt för mig, mer jobbig för andra tror jag ;)

7. Vad jobbar du med/som?
Jag driver idag tre bolag. Ett bemanningsföretag som jag startat och ensam ägt sedan jag var 22år.

En elfirma där jag idag är sleeping partner, det betyder kort att jag äger hälften av den verksamheten. Har sett till att den startat och fått fart för att sedan bara delta i styrlesemöten.

Och kanalgratis.se där jag gör massa grejer. Många roliga yrken där.

Redigering, grafik, musik och ljudmix, färg korrigering, fotograf, säljare, producent och regissör.

8. När började du fiska och varför vart du fast för just fisket?Mitt fiske började vid en sten i sjön kläggen i norra Värmland när jag var liten. Min pappa lärde mig meta med bambu spö och rödvitt bullflöte. Mina föräldrar var glad att det mycket aktiva barnet helt plötsligt kunde sitta still från tidig morgon till sen kväll utan att röra en fena. Jag tappade efter flera års fiske vid 5års ålder en brax, efter att bara ha sett mört abborre och löja var det något helt avgörande. Jag förlorade fisken mot en sten och pappa fick förklara att fisken troligtvis ändå skulle överleva. Efter det var jag fet hooked! Jag metade stenhårt vid stenen i ytterligare tre somrar. Tillslut fick jag den! Lyckan var enorm, känslan sitter kvar. Hårt arbete genom tid = resultat.

9. Vart är ditt "Speciella" fiskeställe?
Stället ovan är en idyll. Annars någon stans med Jojje!

10. Vilket sorts fiske är roligast enligt dig?
När det nappar vad Cleas Svartzonker kallar för viktiga fiskar. Fiskar som förändrar något. Allt annat är transport, utbildning, frisk luft och allt det där. Tycker jag.
11. Hur är det att ha fiskat på så många ställen?Det är roligt att upptäcka Sverige och världen och det är bland det roligaste jag gjort. Jag har sett en del ställen men det är ingenting jämfört med mina kollegor i branschen och i TV, dom grabbarna har sett MÅNGA ställen.

12. Varför började du med "Sportfiske TV"?Det är en lång historia, den tar vi någon annan gång.

13. Hur ser det ut för "Fina Fisken" i framtiden?

I dagsläget har jag ingen aning. Det är ni som tittar har gjort det här möjligt, det är ni som avgör det. Vill alla ha mer fina fisken, då blir det mer fina fisken.
Är intresset svalt så händer inget. Vad TV beslutar har jag igen aning om. Men vi har slagit nya rekord vad gäller tittarsiffror för fiske på kanalen.

14. Skulle du kunna tänka dig att komma och fiska med mig någon gång?Klart jag gör! Vem vet, jag kanske fiskar med en kommande TV- fiskeprofil!

Nu är det din tur att fråga mig, har du några frågor som du vill ställa till mig:)?


Jag undrar flera saker sten,

1. Hur gammal är du?
Jag är just nu 17 år men jag fyller 18 den 22 Mars, och det ser jag verkligen fram emot!:)

2. Vad är ditt PB på lax och Öring
Mitt PB på Lax ligger just nu på 15.2 kilo och Öring på 5.4 kilo. Just Öringen är lite rolig, för 2012 fick jag två Öringar som vägde exakt lika mycket, vilket var 5.4 kilo!:)

3. Vem lärde dig flugfiska?
Ska jag vara helt ärlig så var det en mycket bra kompis som fick in mig på flugfisket, men nu har vi ingen kontakt med varandra längre pga alla möjlika skäl.

4. Hur kom du på att du skulle intervjua fiske personligheter!?
Jaru, det var en mycket svår fråga. Jag tror att de var att jag villa göra något "Nytt" inom bloggandet, som inte så många hade gjort. Så då började jag med att kontakta William Moberg Faulds, sedan så rullade det på!

5. Hur många pass gör du på ett år?
Haha, det vill du nog inte veta!;)
 

6. Vad är dina mål med fisket?
Mina mål just nu är att bara njuta av livet, och det gör jag. Jag skulle självklart villa jobba med fiske och livnära mig på det i framtiden. Min "Dröm" är att jobba inom Sportfiske TV, men det är långt bort just nu! Men man vet aldrig, en dag kanske det kommer en och knackar på dörren och frågar om jag vill vara med!


 
Slutligen vill jag tacka dig Johan för att du tog dig tid och villa gå med på denna intervju! Du behöver inte vara orolig, snart har du ett nytt mail på mailen med:
 "Johan "Fina Fisken" Ruhe Del 2";)
 

1 kommentar:

  1. Ja du Sten du gör en fantastisk blogg . MvH Göran Flugfiskan Friis

    SvaraRadera